26 Декабря 2008 г.

21-22 грудня 2008 року, на передодні  Нового Року та Різдва, за  запрошенням Міжнародної благодійної організації «Ейдос»,  Дитячий Хор «Щедрик» виступив із святковими концертами у містах Горлівка та Стаханов.

У програмі концертів звучали традиційні Різдвяні пісні, а також частини канонічної Меси сучасних композиторів та композиторів класиків.

Публіка дуже тепло сприйняла виступи артистів, які пройшли в концертному залі «Стирол», та центральному будинку культури міста Стаханов. Усі щедрики отримали традиційні солодощі, приємні згадки про чуйність та увагу слухачів і сувенірну скульптуру Стаханова, яка прикрашатиме хоровий клас.

Фонд розвитку сучасного мистецтва „ЕЙДОС” є недержавною благодійною організацією, діяльність якої присвячена підтримці сучасного мистецтва в Україні. „ЕЙДОС” прагне сприяти інтеграції українського мистецтва у світовий культурний простір та заохоченню молодих українських митців.

Благодійний проект «Ейдос» з хором «Щедрик» - це черговий заклик до вітчизняного слухача стати причасним із світом духовного музичного здобутку, прикрасити буденність справжнім, чаруючим та неповторним явищем хорового співу.

Дитячий хор «Щедрик» був заснований у квітні 1971 року видатним хормейстером Іриною Миколаївною Сабліною. За її задумами, цей колектив, відмовляючись від існуючої у той час дитячої хорової традиції, спрямованої на оспівування щасливого радянського дитинства, мав виховувати прекрасний музичний смак і відкрив двері до світу класичної музики для багатьох дітей. Головною ідеєю, що поклала Ірина Миколаївна в основу творчої діяльності колективу, було виконання найкращих зразків світової хорової літератури різних музичних стилів та епох мовою оригіналу. Саме такий підхід до репертуару вимагає опанування різних прийомів виконання, що найповніше розкриває творчий потенціал дітей. Розширюючи їх світогляд, він виховує інтерес і повагу до історії та культури різних народів, дозволяє відчути себе учасником загальносвітового музичного процесу. Уже із перших репетицій діти вчаться використовувати багату палітру барв голосу для стилістично точного розкриття музичного образу.

Генеральним партнером дитячого хору «Щедрик» на протязі багатьох років – є компанія «УГМК».

Дитячий хор «Щедрик» www.shchedryk.kiev.ua

17.10.2017
В этот день 2002 года открыл свои двери для покупателей Первый супермаркет металла УГМК в Черкассах.
13.10.2017
14 октября - праздник всех, кто хранит мир и покой в доме каждого из нас.
06.10.2017
В тройку лидеров по ключевым показателям деятельности вошли также Киевский и Днепропетровский филиалы, с чем мы их поздравляем.
Лист оцинкованный – толщиной 0,1 мм, 0,55 мм и 0,7 мм, марки стали 08КП. Размер оцинкованного листа 1000 мм в ширину и 2000 мм в длину.